Bakgrund & Aktuellt

Hösten 2002 bildades Läckö Golfklubb. Klubben ligger på historisk mark som tillhör Traneberg Säteri med anor från 1000-talet. Släkter som förknippas med gårdens historia är Svarte Skåning, Båt, Bonde samt Dag & Natt. I mitten på 1600-talet köpte Magnus Gabriel de la Gardie gården som han senare skänkte till sin syster i bröllopsgåva.

Banan och anläggningen invigdes våren 2005 och då drevs den i privat regi. Från 2009 bedrivs den idrottsliga verksamheten i den ideella föreningen Läckö Golfklubb, medan Torebacka AB ansvarar för driften av anläggningen. Marken som banan ligger på hyrs av Thomas Philhagen. Läckö GK är ägare av Torebacka AB. Vi är en klubb som har många eldsjälar som gör ett fantastiskt jobb!

Läckö GK erbjuder en bana som består av två niohålsslingor med generösa greener och fairways som löper mellan ekdungar och kullar. Banan är designad av Susanna Gustafsson och är byggd med stor omsorg. Naturen på Kållandsö erbjuder fantastiska möjligheter till en exceptionell golfbana. Många av de 18 hålen ligger för sig i vackra naturrum och passar alla typer av golfare. Under hösten 2015 byggdes hål 16 om, för att göra vår spelupplevelse än bättre.

Som golfklubb vill Läckö erbjuda golfspel på en bra bana under trivsamma former med naturupplevelser, friskvård, tävlingsmoment och social gemenskap. Klubben bedriver ett samarbete med Billingens GK:s pro Per Engström sedan 2015. Per finns på Läckö en gång i veckan och har som filosofi som tränare att "uppnå varje individs toppnivå med bibehållen glädje i spelet".

För dig som ännu inte har blivit en inbiten golfare erbjuder klubben möjligheten att få följa med ut på banan och prova-på på söndagskvällarna. För mer info om detta kontakta kansliet. Känns detta steg för stort att ta, kan Du låna klubbor i kansliet och testa att slå lite själv på vår fina drivingrange.

Idag har klubben drygt 700 medlemmar och en aktiv verksamhet med många tävlingar och sociala samkväm. Årets första tävling ”Vårkickoff” går av stapeln den 22 april, då är alla förväntansfulla golfare varmt välkomna.

För den som vill avbryta lata semesterdagar slår jag ett slag för Aktieslagets deltävling som går av stapeln på Läckö GK fredagen den 28 juli. Tävlingen är öppen för alla och indelad i A-, B-, och C-klass.

Damkommittén anordnar både sociala event och golftävlingar, exOst- och vinprovning. Vi har vi bl.a. förmånen att få hålla 1.6 Miljoner klubbens Irish-greensome tävling söndagen den 21 maj – överskottet från tävlingen går oavkortat till stöd för bättre förutsättningar för forskning på kvinnosjukdomar. Detta är bara några av de saker vi gör tillsammans, har du inte varit med oss tidigare är du alltid välkommen att ansluta till våra aktiviteter – både som golfare eller icke-golfare!

Golfrestaurangen, Tranebergs Gästgiveri, är uppförd i gårdens gamla sågverk. Den genuina interiören är originalet från 1906. 2015 tog Helén van Dijk – född och uppvuxen ute på Kållandsö – över driften av verksamheten. Helén kommer även i år att serva oss, så att energin inte tar slut på upploppet. Helén driver även Hörvikens Gästhamn, Cafe, Restaurang & Pub.

Sedan ett par år tillbaka har vi ställplatser för husbilar med el i anslutningen till kansliet. Så välkommen till Läckö GK, spela en härlig runda eller två, njut av god mat i utsökt miljö och passa på att uppleva övriga Kållandsö!

För mer information och bokning besök lackogk.se

Hoppas att Vi snart ses på Läckö GK!
Carin Andersson